Bloggie Online






Captain Musfirah ❦

B C D E F G
Le' Owner ❦
FAKER JUST LEAVE ME ALONE
Nur Musfirah
18 y/o this year
Asasi Pengurusan, UUM
Penang-Kedah
Ansara Trans 1216

Le' Twitter ❦




Le' Instagram ❦



Le' Blog Archieve ❦


Le' Contact ❦


Le' Google+ ❦



Le' Popular Post ❦
TUTORIAL : Letak countdown days untuk sebarang event dalam blog

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum semua. harini muss nak ajar kroang cara nk letak counting days to the any event yang korang akan hadiri,

ikut step by step di bawah okay. and jangan lupa comment ! Feel free to look for another tutorial or freebies yang muss dah buat !!!

Image result for countdown style


1. Buka link di bawah .
Tekan saya 


2. Choose for any COUNTDOWN DESIGN yang korang nak :)
Cth : Birthday Countdown.

Customize your own date and time  and save !

3. Save . and akan keluar sign in. sign in je . then Save as blogger. tekan html
scroll tekan add to layout blogger . and tekan html link dia kasi. and letak lah di bahagian bawah or sidebar korang punya blog okay ?


preview ! and SAve.
jangan lupa comment ye hehe







0 Comments:

Post a Comment



Newer Post
Older Post