Captain Musfirah
PAUSE HERE

INTERVIEW UPU 2017 - ASASI PENGURUSAN UUM 2017/2018
Thursday, 3 August 2017 | August 03, 2017 | 0comments
بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Hai and a very good afternoon guys. 
Today sis nak cerita pengalaman interview Asasi pengurusan dekat UUM, Sintok, Kedah hari ahad yang lalu. 

23rd April 2017- Sunday

Sis dengan family sis bertolak ke UUM  pukul 8 pagi. Yeah lupa nak cakap. Kan dalam surat iv tu. Ada tulis kene datang awal. Tapi, sis call pejabat. Pejabat cakap. the duration diorang bagi tu sebenarnya valid untuk datang register. So, sis yang duk penang pulau ni taknak lah terlalu gigih untuk sampai tepat pukul 8 30 sebab my dad pon baru je balik kerja malam . Hmm kesian tau :'(

So, kitaorang bertolak pukul 8. Sampai dalam pukul 10.15 pagi  tu pun setelah drift drift dekat highway HAHAHAH. okay.  Sesampai nye dekat UUM . Nak cari bangunan Asasi Pengurusan pulak. Hm tapi takdelah susah mana pun. Senang je. Sebab ad kemudahan signboard kan. Syukur ! 


then masa dekat bangunan asasi, ingatkan register then tunggu turn. Rupanya, kene register dekat tempat lain i meant dekat bilik lecture time tu pulak ingtkan kejap je daftar then amik no and duduk dulu. Rupanya kene terus masuk bilik lecture and wait for your turn. 

Hmm. Sis dahla tinggal beg yg berisi wang, PHONE and makanan dekat my sister hmmm sedih ngat. Bosan namati punya tunggu. Yela calon lain dok kalut men fon ws kot ke ada yg cari maklumat apa semua. Sedangkan sis. Hmm melangut tengok setiap person yang masuk dalam bilik plus tengok whiteboard plus tengok lantai plus tengok aircond huhu.


Bosan kut. So sis punn start lah kenai kenai dengan membe sebelah. Indian nama dia Reshana Priya. Such as a beautiful name kan. Sis start lah tanya sekolah apa semua. Taknak sentuh result sangat sebab maybe some of them biasa biasa ja or maybe ada yg lagi tinggi. So taknak sentuh huhu.


Then ada la tunggu dalam 3jam . Sembang gyang kaki. Goyang tangan. Then ada kami boleh break. Break meant. Kami sambung untuk sesi petang . Huhu. So, nak cari parent punya pasal sanpai terlanggar sorang calon perempuan ni. Alih alih tengok membe sekolah sendiri. Classmate pulak tu. Tak sangka betul lah. Maybe Allah nak tolong kan sbb dah xjumpa parent. Jumpa lah kawan huhu. So ikin lah yang belanja sis makan. Plus pergi solat apa semua. Then masa dalam surau yang serba sejuk plus nyaman tu. Nampak dari luar. Kawan sis lagi sorang. Faiz. Deni nemang sis kaget lah. Tak sangka dia mintak jugak hahahah 


Then dia dah habes. Sembang punya sembang. Then ada la dia gitau tips tips sikit. So kami masok balik bilik lecture tu and start buat revision la. Hmm tapi sempat share maklumat jela gn membe indian sis tu. Sebab sis tak bawak fon. Tapi alih alih. Dia search google and share dengan sis. Baik nyaaaaa hehehee. At least kuiuh sikit pengetahuan bila dah google. Huhu. 


Kami dah macam bff dah hahahah. Then alih alih tinggal lagi 3group terakhir. And im the one. So boleh bayang lah. Datang pukul 10 . Dah jadi grup paling akhir hahaha. Tapi takpe. Sis okay plus senior buat lawak plus share pengalaman its okay lah . Interesting jugak ! 


Baik baik je semua. So lepas jam 4:45 pm cemtu kitaorang dipindah masuk ke bilik asingan kot. Asing ikut kumpulan. Masok 8 orang . Tapi tak iv lagi. Just another asingan lah. Bagi kurang debaq dulu. 


Okay ! Now this is the most important ! Part iv. So stay tuned. Sis sambung japgi. Gtg kk bye :*
RESULT SPM 2016
Sunday, 2 April 2017 | April 02, 2017 | 0comments
بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum and morning guys. Dah lama tak berblogging. Alhamdulillah syukur masih diberi kesempatan meluangkan masa yang serba ada ini untuk blogging.

First of all kan, im sorry for my grammmar. Yeah i knew that my eng was really bad. But why not kan . At least, im trying to improve my grammar . Chill chill okay. Jangan berkerut tau dahi dahi tu hm :')



Alhamdulillah , its been 2weeks ago i got my spm result. And be praise to Allah ,  i got 7A's. Wanna see my result ?





I really dont expect for my result. Bcs im sure that i just got maybe 5/6 A's only
Bcs i knew my weakness in several subjects like chemistry, english absolutely,
Physics and sejarah. Yeah im actually cannot go through with all of thjs subjects.
But im so grateful to have a great teachers to help me to overcome my weakness.

Truthly i said, im really do not expect for my sejarah . Bcs yeah. We study and remember a lot and tried to answer all the HOTS questions together but when the examinations paper were in front of us. We just shocked. And really do not expect for the fact questions. Yeah. Literally we heard that some of the sch out there (non mrsm) got the bocor bocor questions like that lah but yeah. Alhamdulillah it just several of them and yeah
We cant do anything and we just pray for our results can be good eventhough we thought that would be yuckks . Huhu.


For physics espc. I really thanked to my teacher..
Mrs saidah, mrs aimi , mr rosli  fof always and be patience to teach us.
But you know what. Act im the one who really be naughty in the class. Means that
When i ve been choose to learn with mr. Rosli or mrs. Aimi. I will run to
Mrs. Saidah's class. Hahahaha. Not bcs i dont like them, it just he way for me
To try to get more focus and understanding in mrs saidah class. Bcs she always eith her jokes and shes really cute you know . Hahai remember a week before our physicd paper.
My friends, syaza , anis and yue and i always meet mrs saidah for calculation in physics.
Yeah. That was the sweet memories ever bcs i felt like i was teach by my mom . Its really amazing. The way she treat and teach you slowly and she knew on how to make you didnt feel bored in her class. I really loves it. Thankyou mrs saidah.

Then, for my eng results. Yeah. It just a big chance that i dont use wisely hm. I got b+ in english. Just one step closer to get A but yeah. Maybe Allah have something
Greater for me one day. It wouldnt be always perfect. But srsly quiet tough for me to apply for any scholarship


But i be praise to Allah. Im believe in his way and i hope that my future would be like what i planned before . Ameen . Do pray for me my readers (kalau hado lah ) haha.

Bye ! See ya.

-Mushy-

Older Post | Newer Post