Mushy Zaini

Post 11 : Tips Pilih UPU Lepasan SPM 2017

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum dan selamat malam semua, okay baik harini Mus nak share sikit untuk panduan pemilihan UPU yang akan berlangsung setelah anda semua menerima result SPM terutama bagi calon lepasan SPM 2017 yang lalu.Okay, Mus taknak cerita banyak memandangkan mesti ada jugak korang dengar dari senior-senior or maybe dari your parent or who else la kan. Mungkin benda sama jugak korang akan dengar.

First of all, bila dah dapat result tu nanti banyak-banyak kan bersyukur and jangan berasa puas atau kecewa sebaliknya terus bangkit untuk meneruskan perjuangan sebagai seorang pelajar. Kalau ada yang expect result tinggi ka atau actual result dia lebih baik dari apa yang dia expect pon still kene bersyukur ok. Sebab apa, sebab semua yang korang dapat tu berkat tahap usaha korang plus, rezeki korang and mungkin juga ujian dari Allah supaya korang lebih berusaha, 


Antara tips dia :

Tips 1. Korang set-up kan apa yg korang nak jadi bila dewasa nanti
atau korang suka buat apa minat buat apa. apa yg korang kalau study korang tak rasa penat atau fedup/korang sendiri rasa seronok. 

Reason : semua yang kita nk buat ni berdasarkan apa yg kita minat. ada banyak kes even kawan Mus sendiri pun, parent yg paksa atau minta diorang ambil course tu walaupun diorang takminat. tapi banyak yg Mus perhati lah, even diorang kena paksa pun Alhamdulillah diorang dah berjaya sekarang. so, kalau siapa yg kene paksa atau telah ditetapkan tu, korang cuba la istikharah balik, mana tahu pilihan ibu&ayah itu yg terbaik, mana ada seorang ibu&ayah kat dunia ni nak tengok anak dia gagal atau dapat result bagus then kerja biasa-biasa. Jadi, Mus rasa turuti itu lebih baik. inshaAllah akan dipermudahkan, dari tak minat pun boleh minat.

Tips 2. Berdasarkan apa yang korang minat tu, korang search Universiti Awam mana yang ada tawarkan.

Reason: korang search dulu, jangan based on result lagi, tengok mana yg korang berkenan. Sebagai contoh macam Mus dulu, Mus nak sambung Accountancy, dan nak tolak tepi semua subject Science even Mus dari MRSM, sebab apa? sebab Mus sendiri rasa benda tu takde dalam jiwa Mus, sebab Mus suka kira, suka number and suka tup tap tup tap calculator hehe, then Mus buat 3 jalan.

Jalan 1st = Ambil Cat dekat Kuptm/Intec then continue ACCA.
Jalan 2nd = Ambil Foundation Management dekat UUM/UIAM, direct terus Degree di sana.
Jalan 3rd = Ambil Matrikulasi then continue Degree in Accountancy di Universiti Awam

Dan alhamdulillah, berdasarkan ketiga-tiga jalan ni, semua jalan Mus berjaya diterima. Namun Mus tolak jalan 1st kerana Mus hanya berjaya buat CAT di Kuptm dan yuran agak mahal sementara nak tunggu Pinjaman MARA, *Taknak susahkan family. so Mus tolak dengan berat hati walaupum CAT-ACCA ni lah Mus paling nak sangat buat. Kalau under INTEC, Mus tak dapat, sebab ada masalah BI. Nak masuk Intec kene Math and Bi A sekurang-kurangnya and Mus dapat Bi B+. 

Jalan 2nd, alhamdulillah disebabkan Mus letak under !st choice dekat UPU, so Mus layak ditapis untuk Interview. Dan alhamdulillah berjaya masuk menjadi seorang pelajar Foundation in Management, UUM, Sintok, Kedah.

Jalan 3rd, Actually mus memang nak elak sebab mus tau jadual dia packed. so Mus kalau boleh nak elak sebab mus nak try hidup dalam suasana berbeza, dah taknak surrounding macam Secondary School. Dan akhirnya Mus pilih jalan 2nd iaitu buat Foundation and continue Degree. Syukur !

Tips 3: Check kelayakan mengikut result

Reason : supaya pilihan semasa isi UPU nanti korang tak letak course yg korang tak layak mengikut kelayakan korang and nanti tak dapat terus kang. so check betul-betul. penting. yang mana priority korang suka better put in ranked 1-3. selalu nya rank 1-3 ni untuk course Foundation yang ada *. *bermaksud ada interview, so yg mana ada * utamakan letak dulu. baru anda akan ditapis untuk interview untuk sesiapa yg nak apply foundation. kalau yg xnak. nak apply diploma saja pun boleh tapi letak ikut korang paling suka. ok?


p/s; And kalau nak lebih teratur, make sure korang buat Jalan-jalan macam Mus buat tau. At Least you have another plans untuk go through kalau Plan A tak berjaya hehee. Best of Luck ! Any questions just let me know. heheh Thankyou :)



Thanks for reading. Any suggestion/comment. Kindly drop your opinion here !

Post 10 : Director Awards Semester 1 Foundation in Management 17/18

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم   

Assalamualaikum and hi !

Today i would like to share some valuable appreciation I got. hehe Director Awards :)
Alhamdulillah, Im done with my Semester 1 in this foundation year. and I dont rule out the expectation that this foundation is quiet challenging but, I feel good because, Im as the MRSM Student actually, almost in everyday was the hectic day for us so, when I came here, I feel a bit relaxed and my first thought is I am sure that I can survive excellently. 

this is also a great gratitude to me for the first dream to sit as a foundation student successfully, the difference between foundation and matric is only on the basis of the learning period but little difference from the qualifications. Being a foundation student is not the pride I want to show but is actually a point of struggle for anyone who wants to achieve it but has no confidence, for me, just set up your dream and let others think what they want. you try and keep trying to get what you want. at least you have some point to go. 

and Alhamdulillah, for this semester 1 in Foundation year I got really good achievement for me as 3.88, and ofcs , i have some slacked on English and ICT subject. because ICT is more to facts subject in this semester. and like always, im not the one who have the good memory. haha. Theres also my friend, my secondary friends who also got the great achievement same like me, our aim to get 4.00 flat in this semester not achieve yet. but inshaAllah in this new semester if we can struggle more and more, we can achieve it. 

The way I am study is difference with others. Each of us have our own way to study, I more choose to have a great mood before and then I can set up my study, If i pushed myself to be like others, ofcs, I will end up with frustating. And also the most important is, family. keep contact and dont ever forget them because we need their barakah.

Thats all from now. Hope to upload this again in next semester Ameen :)
If you have any question just drop there, 


here is my brilliant classmates. 


me and Ikin, my sec school classmates !


Here is, we got what we wanted for :)


Thats all from now, any suggestion just give me a point



Thanks for reading. Any suggestion/comment. Kindly drop your opinion here !

Post 9 : Mohe Elcra 2017 English Carnival

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  


Assalamualaikum and hi. today just want to share about our first English Carnival that having in UUM, I am the one who had took part in this English Carnival. Eventhough, I didnt involved directly but actually I am also the one who joined and involved indirectly in this English Carnival. 

Let me explained a little bit about MOHE ELCRA 2017 A.k.a English Carnival. 
MOHE ELCRA stands for Minister of Higher Education (MOHE) and Elcra i forgot hehe,
This carnival is the first in the Malaysia that involved all the Public University in Malaysia.  In this carnival, we were having some interesting competitiom like drama, having a booth and some game. This carnival actually want people and especially students to involve more in English and perform well. This carnival also want to be the main pulse for student who is weak in English and increasing their confidence in English. 

I am a foundation student, and we were involving this carnival to be a flashmob group to do some performance for the opening ceremony. in this opening ceremony, we were having our MOHE, as our guest of honour. it was really exciting and memorable events because actually, we succeed to invite our MOHE to join and dancing with us. it was really a big applause from us and valuable appreciation because she was really happy enjoying our performance, we also got some chances to take a selfie and get her appreciation thanks. she really happy and she loved it ! Omg, i cant imagine it until now hehe.

I do not regret spending time with practice and finally getting the award like this. hehe.
Thankyou so much to our lecturer and thanks to everyone because you give us full trust to have this opening ceremony. Thankyou !


So here it is, our Flashmob members !


With our lecturer :)


We got a chance to have a picture with MOHE !



So, thats all from now, it was actually a really exciting event and I was 
 happy to participate in the upcoming event . Hehe.Besides getting a certificate, I also have a meaningful experience :)
I love you guys gang ! Goodjob :*



Thanks for reading. Any suggestion/comment. Kindly drop your opinion here !

Post 8 : Malam Kebudayaan Pusat Asasi Pengurusan 17/18

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم   

Assalamualaikum and hi, today I want to throwback a little about our Malam Kebudayaan Asasi Pengurusan Sesi 17/18.

On that night, we were having some performances based on our interested and we need to present it to everyone. It such a wonderful and meaningful night which is actually i got an experience and chances to have the real performance in front of everyone. 

I chose to have a dances performance, this is our task actually, in one week we need to practise with our chereographer in UUM and we need to present it to everyone on that night. For dances, it quiet difficult because our teacher got many type of dancing and sometimes he always change it and we couldnt remember it very well. hhaha. Thats also increasing my stress level actually but i am sure, if we do something that we loved, we will never feel give up or stress right? 

I chose to have a traditional dances and be the opening performance for the night. It was actually quiet chaotic because we didnt realize that the song had played and yeah. idont know what to say hahahha. just, if you want to have a look. You can freely go to youtube and search for 


or just click on the link above, you'll be direct to youtube. Have fun !


We also served you some performance of my batch like singing, Dikir barat, Gamelan and band group, you can drop any comment for our performance :)


P/s* Yeah. this is one of the compulsory event you need to take part. so, practising yourself earlier to do performance ye for my next new batch Asasian Session 18/19 :*

Here are some picture of our night :*





me and sarah ! We looks beautiful right?


here is our Dancing group !


my beloved classmates



Traditional Dancing from us !

Thats all for now :)


Thanks for reading. Any suggestion/comment. Kindly drop your opinion here !

Post 7 : Malam Ihya' Ramadhan Asasian 17/18



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم   

Assalamualaikum semua, alhamdulillah masih diberikan peluang nak upload hehe. biasalah bila dah tepu and stuck dengan assignment heheh. mula nak cari blog balik hehe. 

harini nak throwback event.malam ihya' ramdhan.


see my ugly face ever hahaha, 


my crazier in this foundation year :* love you guys !











Geng abaya, model mungkin ?



with my classmate tersayang hehe :*

p/s* Sebab apa asyik upload dekat blog? sebab sini lah salah satu memori untuk mus ingat balik and baca bila mana mus rindu semua orang :*




Thanks for reading. Any suggestion/comment. Kindly drop your opinion here !

Post 6 : SHRMZDB :* 2017



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم   

Assalamualaikum alhamdulillah kita berjaya menyambut bulan ramadhan dengan jayanya hehe. 
raya tahun ni lain dari yg lain, tapi xbanyak juga perubahan tapi as long segala wishes mus sendiri dah termakbul so it doesnt matter langsung. nak tau apa wishes mus?

dulu masa kecik kecik mus selalu sambut raya dengan cousin, cousin dari jauh dari kelantan dari kedah, dari perak semua lah tapi sejak bertahun tahun ni tak. then mus doalah bagi kami ada rezeki berkumpul balik.



and alhamdulillah untuk tahun ni,family berjaya kumpul balik heheh. dengan mus yg dah jadi maksu pon hahaha. siapa sangka kan? dulu main kecik-kecik now, sepupu dah kawen , dah ada anak. kita jadi maksu hehe. rindu sangat dekat anak buah maksu tu huhu. dah lah aktif, suka cari orang nak jalan merata hahhaa.

nanti anak buah maksu datang lagi tau kita main kejar-kejar pulak haha, asyik kene dukung je haha. then, raya tahun ni, quiet fun la sebab, entah la. sebab xstres nak spm or final just raya jela haha. then, first time jugak lah dalam hidup ni dapat cium bapak untuk pertama kali sewaktu raya. whats a great things happened. 

dari dulu selalu nampak abah salah, macam entahlah negatif sangat mus ni. tapi biasalah pemikiran masih budak-budak. tak matang. bila kita dah makin lama makan garam lama-lama dah boleh faham and try untuk berdikari jugak and taknak susahkan orang dah. mus bersyukur sangat dikurniakan masalah dugaan dan keperitan sewaktu kecil yang akhirnya memberikan pengajaran yang hebat dan kekuatan yang sangat kuat dari Allah sehingga kini. Benarlah kata orang, setiap orang pun layak dapat kebahagiaan cuma bezanya Allah nak uji dahulu atau kemudian, 

Terima kasih, Ya Allah. diatas semua kurniaan-MU. 







Thanks for reading. Any suggestion/comment. Kindly drop your opinion here !

Hangout 3 : Sunway Lagoon, Selangor


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم   


Date: 1 Mei 2017
Venue : Sunway Lagoon, Selangor
Spend: 3days 2night :*




Assalamualaikum semua hehe. harini nak update pasal hangout ke-3 saya ke mana? ke Sunway lagoon Malaysia, ya Allah happynya. hehe sepanjang sunway dibukak teringin sangat nak pergi huh.

berkat duit daripada kumpul masa dpm plus untung modal berniaga sikit dengan budak mrsm so dapat lah modal nak pergi sunway lagoon selama 3hari 2malam. mesti semua fikir duit banyak guna kan? hehe banyak tu banyak lah tapi xde lah sampai rm500 above pon hehe. 

Hari pertama :

bas dari sg.nibong Penang ke Jalan Duta, Kuala Lumpur.
8 jam perjalanan
 kos : RM40

Pergi check in hotel New Town Hotel Sunway Mentari, Petaling jaya. and only about 1.1km to sunway lagoon theme park. we booked double beds about rm140 something kot lepas gst tapi kami kene jadi explorer yang bijak so kami kongsi dalam bilik tu about 14orang HAHA. macam sardin tapi okaylah kalau nak bajet lebih and nak tumpang tidur tu hehe. wifi pon laju. kedai makan pon dekat jek. 1.1km to sunway lagoon theme park. jalan kaki jek jimat kos HAHA.

total hari first about RM200

Hari second :

Tiket sunway lagoon again kami beli masa first tuesday in a month so dpt promotion RM60/Each untuk semua permainan exc go-kart and some of that yg kene bayar. main dari pagi. hahaha gi sunway baru mandi hahaha ser haha. main sampai ptg. makan dalam tu ada mcd/subway nth tak ingat hhhaah. then balik. rest.



malam pergi dinner dekat sunway pyramid mall. makan and shopping sikit ingat orang rumah total about RM70 Then balik bilik. hahaha. Penat pon xhilang lagi hahhaa.

total hari second RM130

hari third:

Jalan jalann sunway makan dip n dip haha. rip money total kami beli semua rm90 then bedak bedak ada la sorang rm20 sebba ada yg dh balik hari sec tu haha.


ambik uber pergi kl sentral rm7/each

naik ets rm59.00

total hari ketiga RM86


TOTAL SEMUANYA : RM200+86+130=RM416
*Selebih baki tu ada la beli topop beli souvy then beli makanan and ada la baki beberapa hinggit hahaha. it was a nice trip you know. nak berjalan tempat orang kene bijak merancang xsemestinya kene booked hotel mahal or naik flight je hehehe.




bende ni pirates ship punya ya Allah you should try ! scary nak mampus wehh ahahahahaa







kepuasan sebenar is. Vuvuzela wehhh ! tak sangka aku berjaya naik haha walaupun nak naik dia punya tangga macam nak terkencing punya takut hahahaha. tapi best sangat hehe












malam second dekat hungry bunch, sunway pyramid. serve customer dia memang superb !



dip n dip sunway pyramid. rip money dekat sini rm90 hhahaha sekali tax serve hahahha  kami baru tau haha



bersedia nak balik penang :(


spend one night dekat rumah bae :*

hantar dekat jetty penang !






thats all hhehe. ada masa ada duit pergilah having fun dengan rakan rakan best tau ! ily :*


Thanks for reading. Any suggestion/comment. Kindly drop your opinion here !

Post 5 : Interview Asasi Pengurusan UUM (Part2)

 بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم   


Assalamualaikum semua, berbalik pada post yg pertama tentang interview yang mus pergi. interview tu menempatkaan dalam 8 orang calon untuk setiap sesi interview. Dan panel juri interview bagi sesi mus is Timbalan Akademik Pusat Asasi sendiri tau and salah seorang lecturer account yang berpengalaman. Alhmdulillah, sebelum pergi interview lagi mus dah buat ibarat dialog untuk cakap lah and reply apa-apa soalan yang ditanyakan. dan alhamdulillah mus berjaya jugak hafal plus ingat point yang penting untuk dinyatakan. 

interview dia xsusah pun. Dia just tanya background then kokurikulum then perancangan masa depan and isu semasa and pendapat kitaje. so no worries haha. walaupun panel tanya dalam bm still mus jawab in english untuk meyakinkan mereka hehe. Dan alhamdulillah im officially be a Foundation's student of UUM Session 17/18 Alhamdulillah :)


Thanks for reading. Any suggestion/comment. Kindly drop your opinion here !

Post 4 : Interview Asasi Pengurusan UUM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Hai and a very good afternoon guys. 
Today saya nak cerita pengalaman interview Asasi pengurusan dekat UUM, Sintok, Kedah hari ahad yang lalu. 

23rd April 2017- Sunday


saya dengan family bertolak ke UUM  pukul 8 pagi. Yeah lupa nak cakap. Kan dalam surat iv tu. Ada tulis kene datang awal. Tapi, saya call pejabat. Pejabat cakap. the duration diorang bagi tu sebenarnya valid untuk datang register. So, saya yang duk penang pulau ni taknak lah terlalu gigih untuk sampai tepat pukul 8.30 sebab ayah pon baru je balik kerja malam . Hmm kesian tau :'(


So, kitaorang bertolak pukul 8. Sampai dalam pukul 10.15 pagi  tu pun setelah drift drift dekat highway HAHAHAH. okay.  Sesampai nye dekat UUM . Nak cari bangunan Asasi Pengurusan pulak. Hm tapi takdelah susah mana pun. Senang je. Sebab ad kemudahan signboard kan. Syukur ! then masa dekat bangunan asasi, ingatkan register then tunggu turn. Rupanya, kene register dekat tempat lain i meant dekat bilik lecture time tu pulak ingtkan kejap je daftar then amik no and duduk dulu. Rupanya kene terus masuk bilik lecture and wait for your turn. 


Hmm. Saya dahla tinggal beg yg berisi wang, PHONE and makanan dekat adik hmmm sedih ngat. Bosan namati punya tunggu. Yela calon lain dok kalut men fon ws kot ke ada yg cari maklumat apa semua. Sedangkan kita kat sini hwaa . Hmm melangut tengok setiap person yang masuk dalam bilik plus tengok whiteboard plus tengok lantai plus tengok aircond huhu.

Then ada la tunggu dalam 3jam . Sembang goyang kaki. Goyang tangan. Then ada kami boleh break. Break meant. Kami sambung untuk sesi petang . Huhu. So, nak cari parent punya pasal sampai terlanggar sorang calon perempuan ni. Alih alih tengok membe sekolah sendiri. Classmate pulak tu. Tak sangka betul lah. Maybe Allah nak tolong kan sbb dah xjumpa parent. Jumpa lah kawan huhu. So ikin lah yang belanja saya makan. Plus pergi solat apa semua. Then masa dalam surau yang serba sejuk plus nyaman tu. Nampak dari luar. Kawan lagi sorang. Faiz Tak sangka dia mintak jugak hahahah 

Then dia dah habes. Sembang punya sembang. Then ada la dia gitau tips tips sikit. So kami masok balik bilik lecture tu and start buat revision la. Hmm tapi sempat share maklumat jela gn membe indian tu. Sebab saya tak bawak fon. Tapi alih alih. Dia search google and share. Baik nyaaaaa hehehee. At least tambah sikit pengetahuan bila dah google. Huhu. Kami dah macam bff dah hahahah. Then alih alih tinggal lagi 3group terakhir. And im the one. So boleh bayang lah. Datang pukul 10 . Dah jadi grup paling akhir hahaha. Tapi takpe. okay je plus senior buat lawak plus share pengalaman its okay lah . Interesting jugak ! Baik baik je semua. So lepas jam 4:45 pm cemtu kitaorang dipindah masuk ke bilik asingan kot. Asing ikut kumpulan. Masok 8 orang . Tapi tak iv lagi. Just another asingan lah. Bagi kurang debaq dulu kot haha. 


Then. tiba lah turn saya hahhahaa. nak tahu apa jadik ? next entry pls hehe
x


Thanks for reading. Any suggestion/comment. Kindly drop your opinion here !

Post 3 : Result SPM Macam Mana?

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum and morning guys. Dah lama tak berblogging. Alhamdulillah syukur masih diberi kesempatan meluangkan masa yang serba ada ini untuk blogging.

First of all kan, im sorry for my grammmar. Yeah i knew that my eng was really bad. But why not kan . At least, im trying to improve my grammar . Chill chill okay. Jangan berkerut tau dahi dahi tu hm :')



Alhamdulillah , its been 2weeks ago i got my spm result. And be praise to Allah ,  i got 7A's.  Alhamdulillah.





I really dont expect for my result. Bcs im sure that i just got maybe 5 A's only

Bcs i knew my weakness in several subjects like chemistry, english absolutely,
Physics and sejarah. Yeah im actually cannot go through with all of thjs subjects.
But im so grateful to have a great teachers to help me to overcome my weakness.

Truthly i said, im really do not expect for my sejarah . Bcs yeah. We study and remember a lot and tried to answer all the HOTS questions together but when the examinations paper were in front of us. We just shocked. And really do not expect for the fact questions. Yeah. Literally we heard that some of the sch out there (non mrsm) got the bocor bocor questions like that lah but yeah. Alhamdulillah it just several of them and yeah

We cant do anything and we just pray for our results can be good eventhough we thought that would be yuckks . Huhu.


For physics espc. I really thanked to my teacher..

Mrs saidah, mrs aimi , mr rosli  fof always and be patience to teach us.
But you know what. Act im the one who really be naughty in the class. Means that
When i ve been choose to learn with mr. Rosli or mrs. Aimi. I will run to
Mrs. Saidah's class. Hahahaha. Not bcs i dont like them, it just he way for me
To try to get more focus and understanding in mrs saidah class. Bcs she always eith her jokes and shes really cute you know . Hahai remember a week before our physicd paper.
My friends, syaza , anis and yue and i always meet mrs saidah for calculation in physics.
Yeah. That was the sweet memories ever bcs i felt like i was teach by my mom . Its really amazing. The way she treat and teach you slowly and she knew on how to make you didnt feel bored in her class. I really loves it. Thankyou mrs saidah.

Then, for my eng results. Yeah. It just a big chance that i dont use wisely hm. I got b+ in english. Just one step closer to get A but yeah. Maybe Allah have something

Greater for me one day. It wouldnt be always perfect. But srsly quiet tough for me to apply for any scholarship. But i be praise to Allah. Im believe in his way and i hope that my future would be like what i planned before . Ameen . Do pray for me my readers (kalau hado lah ) haha.
Bye ! See ya.




With tablemate yg dapat 9A+ wehh ! Tahniah Farah Syazwani :* dia pun dapat anugerah pelajar cemerlang SPM16 mewakili negeri. so Proud !!!! bukan senang pelajar MRSM nak dapat anugerah daripada government ok -_-


my bbg :* Tahniah heheh. lepas ni xboleh jumpa dah hwaaaaa



Orang paling sayang and paling dekat dengan aku 6bulan sebelum SPM , Thanks untuk segala ilmu korang okay ? semoga berjaya dunia akhirat :*



Thanks for reading. Any suggestion/comment. Kindly drop your opinion here !

Post 2 : Grand Dinner MRSM Transkrian Batch 1216


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum semua heheh, apa khabar semuanya ? hehe harini saya nak upload gambar gambar dinner. Alhamdulillah, pengalaman yang sangat menarik sepanjang kehidupan sebagai Anak Sains Mara. hehe Syukur yang tak terhingga dan tak tersangka. Sebenarnya perancangan Allah itu indah tepat pada masanya hehe. 

Kalau dulu dapat 5A UPSR, mintak masuk MRSM. then nak dapat result bagus masa SPM and alhamdulillah i did it even tak straight A huhu . 7A's pun satu anugerah besar dah bagi saya dan keluarga. dan selepas ini journey yang lebih mencabar dan saya sendiri kene yakin atas kemampuan dan rezeki yang saya yakini untk berjaya seperti orang lain :)

inshaAllah. 

selfie sikit sebelum majlis bermula hehe. sesimple yang boleh ahhaha


with Anis manusia paling mengada plus baik gila and selalu cakap nak menangis padahal tak and cantik ! adore wehh haha


Roomate goals wink wink hehehe
Thanks najwa for everything tahan dengan sikap saya selama ni hehe i love you more !


Memory to be keep !


Model MRSM 1216 :* Cantik sangat !

Claamates goals ! hehe Akmal lah member paling rapat dengan perempuan hahah tapi baikk ok.



Alyaa ! Penang pulau  member ni hehe. Pakai tudung selalu kemas,. jeles namati



Bae paling sayang rindu and paling rapat sejak naik form5 :* sorry syaza kalau aku tak berjaya nak bimbing kau sekali dengan aku hm. and sorry kalau aku banyak susahkan plus bagi kau terasa hati hm Sayang weh ! aku percaya kau boleh !!!  :*

again :*



Dengan budak patah tangan siku sebab main wrestling tangan huhu. trauma weh . kesian pun hada, geram pun hada hwaaaa



Budak pandai kelas. rindu kau weh

Tablemate goals ever ! budak paling cerdik bijaksana dalam batch ! mesti dapat straight A+ 

Accountant berjaya eh silap ! dia ni suka duit suka calculator ahahaha\


tuje kenangan yang ada :* AKu sayang korang weh! 
Till jannah. jaga diri and thanks for all this memories together even aku hanyalah semut di dalam air yang dikelililngi oleh ikan besar huhu



Thanks for reading. Any suggestion/comment. Kindly drop your opinion here !


Author


Musfirah Zaini - 18.
Foundation Studies in Management's Student,UUM
I'm Believing myself than others,

nurmusfirahzaini@gmail.com


My Followers