Bloggie Online






Captain Musfirah ❦

B C D E F G
Le' Owner ❦
FAKER JUST LEAVE ME ALONE
Nur Musfirah
18 y/o this year
Asasi Pengurusan, UUM
Penang-Kedah
Ansara Trans 1216

Le' Twitter ❦




Le' Instagram ❦



Le' Blog Archieve ❦


Le' Contact ❦


Le' Google+ ❦



Le' Popular Post ❦
NIMIZSHOP : BAWAL CHIFFON RM8.50 ONLY

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 




Assalamualaikum semua. haaaa, bagi sesiapa yg mencari bawal chiffon tu meh lah tekan je instagram @NIMIZSHOP 


atau boleh ws sis untuk apa apa order ye, 

Whatsapp : 013- 537 4974




ha ni dia list colour . apa apa ws sis okay ??





Newer Post
Older Post

1ST ANALIFESTYLES GIVEAWAY

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 




CLICK BANNER UNTUK JOIN






Newer Post
Older Post

First Giveaway Dari Ronaldmohoni.Com

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 





CLICK BANNER UNTUK JOIN GIVEAWAY !




Newer Post
Older Post

Be My Lucky Followers By Seindahcerita

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 





CLICK BANNER UNTUK JOIN GIVEAWAY !




Newer Post
Older Post

October Book Giveaway by Blog Siqahiqa.

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 







click banner untuk join giveaway ! :)




Newer Post
Older Post

ASASI PENGURUSAN PART 1

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum semua. ye hai. tajuk pon dah berkenan ke? Hahahaha. Dulu dulu masa SPM aku lah salah sorang kanak kanak ribena yang lari terjah blog sana sini punya nak cari ASASI PENGURUSAN tu bende apa? hahahaha. Actually during mus isi UPU ONLINE dulu pon, gigih mencari Course/Foundation yang takdak kene mengena antara hidup & mati eh yeke ? hahah taklah, mus cari course yang takde kene mengene dengan SCIENCE anymore. sebab apa ?

Sebabnya, mus sudah lama menyedari tahap kecurangan muss terhadap subjek SCIENCE. Since when? Korang rasa? haha. since UPSR gaiss, UPSR. Tapi disebabkan Guru SC UPSR mus garang haha tak garang cuma garang ah haha, sekali dia marah taubat takbuat dah haha. Lagipun the way he taught us pon menarik so takpernah lagi lah mus tertidur. cuma kalau dah tak faham satgi mula lah nak main gam letak dekat kuku lah, main lawan pemadam lah and so on. 

And muss rasa redha nak belajar sc ni lebih pun sejak Cikgu tu pilih mus pergi Robotik punya event under USM. Gila kau, aku dah lah tak suka sc. cikgu pilih pulak hahahah. Nak jadi kan cerita,, memang kalah ah. hahaha yela aku je perempuan. yang lagi dua lelaki, bestfriends plak tu. memang dah macam kuli depa dah hwaaaaa. 

Okay, masuk tajuk balik, so disebabkan upsr pon alhamdulillah dapat A. pt3 tidak menunjukkan kesetiaan kepada aku so, result jadi C. and alhamdulillah untuk subjek SC during SPM for Physics and Chemist, Physics i got A and Chemist got C+ hahaha, Physic iye senang. chemist memang idok le hahaha, sampai sekarang mus xpuas hati saapa yang cerdik geliga Chemistry tu, Banyka kot anak pinak nak kene ingat duh.

So disebabkan peristiwa di atas, im decided to not choosing any course related to sc anymore. its really a nightmare for me, Then, masa isi upu, scroll punya scroll nampak lah ASASI Pengurusan Dekat UUM dan UIAM. masa tu tengah terfikir nak choose mana as first choice, tapi disebabkan xnak gi jejauh sgt so choose ah UUM. 

Time to possiblity nk dapat tu macam kurang yelah. yang apply sekali pon result diorang 8A straight A, aku ni 7A hm. Tapi doa punya doa la sebab mus memang nak elak dari masuk matrik, yeah, i can feel how matrics student live a life, lebih kurang macam MRSM, so stop lah. i dont want any hard pressure anymore, just give me a space to live like a normal. 


Then, after dah lama sikit tu . pap ! muncul msg dari UPU suruh datang interview UUM untuk asasi pengurusan. Time tu ya Allah. gila kau xhappy ! nawaitu nak dapat foundation and nak masuk u tu dah la berkobar-kobar. hopefully lah aku dapat. Then dah selesai Iv apa semua, doa jela banyak banyak sebab rasa mcm dapat tapi takmau yakin sgt, kadang kadang syetan jetu. 

Berterusan lah sehingga kini , iam officially, a Foundation's student in UUM. Thanks Allah for all of this journey ! :)






Newer Post
Older Post

HALA TUJU SAYA SELEPAS SPM PART 2

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum semua, seperti yang dijanjikan. muss nak sambung cerita apa yang jadi.

Okay berbalik pada apa yang mus nak cerita. Muss apply jugak Biasiswa Tabung haji tu. and alhamdulillah setelah a month mcm tu dapat call and accidentalyy, diorang datang rumah untuk interview awal. selepas menempuh pelbagai peringkat. *Sebab tabung haji ini ada banyak peringkat tau. So, for those yang apply kene strongly and strengthen you heart and physical until the last. Macam mus kata, InshaAllah ada rezeki.

Okay, so next. nak cerita pasal apa hm.Cerita pasal ASASI PENGURUSAN . BERMINAT ?

Tunggu next entry lah. tajuk xkene hahahahhahah. See you !




Newer Post
Older Post

FREEBIES : Header Simpe and Elegant

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum semua, memandangkan muss rajin terlebih pagi ni. so muss dah siapkan beberapa FREEBIES : HEADER SIMPLE AND ELEGANT   feel free to get it. And comment sekiranya anda inginkan yg lebih !

Credit : Sumber google.



HEADER 1


https://3.bp.blogspot.com/-wkrlE10OUq8/WdRAjYpRsrI/AAAAAAAADg4/V_WbuIGIhh8eX9DqvZLpv3-2A21w-e9gACLcBGAs/s1600/HEADER%2B5.jpg


2. HEADER 2


https://3.bp.blogspot.com/-wcdItGTe4w4/WdRAkeBWzJI/AAAAAAAADg8/f84vHpdRuKQmp0eM7COZCh0JaDjsONVdQCLcBGAs/s1600/header%2B6.jpg


3. HEADER 3 


https://1.bp.blogspot.com/-yVOdFX2nBvQ/WdRAkatHgtI/AAAAAAAADhA/_O_PAEWRqeUijIQq7c36gFwCoNxM9XA0ACLcBGAs/s1600/HEADER%2B7.jpg



4. HEADER 4 



https://1.bp.blogspot.com/-pLrqpuwPOVY/WdRAlL9P3SI/AAAAAAAADhE/qHXrGq4OxKk0kkQf6XnvRJICU-1zavMvwCLcBGAs/s1600/HEADER%2B8.jpg








Newer Post
Older Post

SEGMEN : BLOGWALKING BERSAMA MUSHY

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 






Assalamualaikum semua. Mari kita meriahkan SEGMEN : BLOGWALKING BERSAMA MUSHY !
Segmen ini hanya mengkehendaki kalian semua berblogwalking sesama sendiri untuk meng-improve blog/ input blog anda disamping dapat mengeratkan hubungan silaturrahim . yay or nay? heheh.

for those yang nak join. boleh comment saya dengan URL Blog Anda. dan muss akan blogwalking anda serta meletakkan anda sebagai Geng-Blogger Mushy untuk Sesi Batch 1st.

Jadi, tunggu apa lagi. lets join :)







Newer Post
Older Post

TUTORIAL : Letak countdown days untuk sebarang event dalam blog

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum semua. harini muss nak ajar kroang cara nk letak counting days to the any event yang korang akan hadiri,

ikut step by step di bawah okay. and jangan lupa comment ! Feel free to look for another tutorial or freebies yang muss dah buat !!!

Image result for countdown style


1. Buka link di bawah .
Tekan saya 


2. Choose for any COUNTDOWN DESIGN yang korang nak :)
Cth : Birthday Countdown.

Customize your own date and time  and save !

3. Save . and akan keluar sign in. sign in je . then Save as blogger. tekan html
scroll tekan add to layout blogger . and tekan html link dia kasi. and letak lah di bahagian bawah or sidebar korang punya blog okay ?


preview ! and SAve.
jangan lupa comment ye hehe









Newer Post
Older Post

FREEBIES : HEADER BTS FOR FREE

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum semua. harini muss nak kasi freebies kat korang. disebabkan ramai yang minat BTS, so, muss dah buatkn header bts tau. feel free to use it and dont forget to credit kan kat bahagian comment okay ! Wanna request for others? Pon boleh request dekat comment hehhe.

1. HEADER 1 BTS



https://3.bp.blogspot.com/-dORD9H-oVq8/WdNDwdVUjqI/AAAAAAAADfs/1zAk8DJg2Xg6CjrYcGS-uRoh6ww9bdJOACLcBGAs/s1600/header%2Bhhh.jpg



2. HEADER BTS 2 

https://1.bp.blogspot.com/-b-Joh0cmVJg/WdNFygReIgI/AAAAAAAADf4/Pwclppf4MoI1BSbx4Qq8qNWfAZp3qD21ACLcBGAs/s1600/hu.jpg

3. HEADER BTS 3


https://4.bp.blogspot.com/-kW001lhQK6A/WdNHOf4H7jI/AAAAAAAADgE/ulT_eRglBjwEIYMvkEYtThJXLud5lNvpwCLcBGAs/s1600/hah.jpg



p/s : if you want to use it. please credit to me :) Thankyou. Feel Free to enjoy others freebies, 







Newer Post
Older Post

KUATKAN LAH AKU DENGAN DUGAANMU YA ALLAH

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Image result for muslimah mawar berduri


"Allah beri aku sekuntum bunga mawar yang mekar dengan bawahnya yang berduri. Dan jika aku tidak menjaganya dengan baik, mungkin duri itu juga yang akan memakan diriku sendiri. Namun, jika duri itu sendiri yang tertusuk mengenai aku, Allah sudah mempersiapkan aku dengan sekuntum bunga yang mekar di atasnya sebagai pengubat kesakitan aku. "

Adilnya Allah tak dapat disangkal lagi. Betapa keadilan yang hakiki itu dapat kita tafsirkan di setiap kurniaan-Nya. Allah beri peluang untuk aku belajar tinggi tapi dalam masa yang sama Allah uji aku dengan ujian kesihatan ahli keluarga, manakah yang terbaik? Susah hendak dipilih kerana dua-dua adalah yang tebaik. Tak mungkin Allah kurniakan sesuatu tanpa ujian.

Terima kasih Ya Allah kerana selalu menguji dan memberi aku ujian untuk aku tabah menghadapi harihari mendatang dengan keredhaanMu. Ya Allah, jangan lah engkau memberi aku ujian yang masih belum aku sedia untuk aku hadapi. Jangan lah engkau memberikan ujian yang memberi kesan penyesalan seumur hidupku. dan janganlah engau pesongkan aku sesudah engkau memberikan hidayah buatku.

Segala pengalaman hidup sejak lahir hingga sekarang sudah mematangkan aku. Terima Kasih Ya Allah. indahnya aku menjadi hambaMu dan Umat Nabi Muhammad SAW,






Newer Post
Older Post

HALA TUJU SAYA SELEPAS SPM ? PART 1

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Cerita first-first dia macam ni, after dah dapat result spm dulu tu, muss actually gigih tau mencari sebarang scholarship yg ditawarkan buat si 7A SPM macam muss ni. cari punya cari, daripada try JPA *walaupun dah tahu memang xdapat tapi muss try jugak , macam kata orang mencuba nasib haha, then, muss apply Tunas Potensi punya scholarship, *dapat kelayakan pergi interview. tapi mus takpergi sebab. mus terlepas pandang masa isi tu, kelayakan untuk result muss hanyalah layak untuk course selain account and engineering, takkan lah mus nak amik business haha. sedangkan masa tu semangat berkobar-kobar nak buat ACCA. hahaha. 

Dan disebabkan kekecewaan itu ditambah pula dengan kesilapan sendiri xcheck kelayakan diri, so mus reject untuk pergi interview tu. then mus apply, kolej mara, and yeah takdapat and dont know why. maybe sebab koku tak berapa strong ditambah pula dengan leadership xberapa kuat langsung. so nak dijadikan cerita juga, mus xdapat. sedih pun ada. sebab kalau sapa masuk kolej mara ni tak silap , free je. i meant xberapa teruk mcm dekat u lain kalau buat diploma. so. time tu rasa macam alahai sikitnya rezeki aku. then try punya try sampailah isi upu online. and ternampak ada asasi pengurusan dekat UUM dan UIAM, 

actually dulu masa mus naik upper-form. muss dah rangka life journey untuk belajar dari mana ke mana and so on. and one of my wishes is, 'AKU NAK JUGAK BUAT FOUNDATION MACAM AKAK-AKAK AND ABANG-ABANG SENIOR AKU. DAPAT FOUNDATION, SETAHUN JA. THEN ADA REZEKI GI OVERSEA. KURANG REZEKI DAH SAMBUNG DEG DEKAT LOCAL. AT LEAST AKU TAK BAZIR MASA, AKU BOLEH BERKHIDMAT SEMULA DEKAT FAMILY AKU"

disebabkan wishes ni yang tersangat kuat. so, muss decide time isi UPU online, memang aku nak ambil FOUNDATION. How hard is it, aku kene make sure aku dapat jugak. so, mus isi lah FOUNDATION IN MANAGEMENT UUM as first choice, sec is FOUNDATION IN MANAGEMENT IN UIAM, and after that baru isi dengan others diploma of accountancy. Jadi, punya nak jadi cerita. Alhamdulillah ada jugak rezeki masuk UUM and alhamdulillah now dah finishes 1st sem dekat UUM heheh, 

Then, berbalik kepada apa yang muss cari scholarship and so on. muss ada jumpa SKIM BIASISWA YAYASAN  TABUNG HAJI (SBYTH) So, mus pon try la apply walaupun rasa mcm diri ni xlayak ja. Sebab selalunya kalau muss nak apply any scholarship, muss mesti fikir, kenapa lah aku suka mintak, sedangkan aku ni kira beruntung ada kemudahan untuk apply online and so on so nampak la aku ni lagi mampu dari orang-orang lain yg mungkin xtahu langsung pasal sebarang biasiswa, payahkan kalau hati dan minda kita xseiring, dua pendapat dan dua decision. 

tapi disebabkan muss fikir yang, "aku ni asyik fikir tentang orang lain, cuba lah sedikit ja fikir diri sendiri, at least kalau kau tak boleh nak fikir/ kesiankan kat diri sendiri, at least kesiankan lah family kau."  "Takkan lah masuk deg nanti, ayah nk support aku sorang ja study. habes adik adik yang lain xpayah ke hm." Disebabkan fikir punya fikir,. jadi muss pon apply, 

nak tahu apa jadi? Tunggu next post. sebab muss busy heheh nantikan part2 :)













Newer Post
Older Post

PANDUAN INTERVIEW UNTUK BIASISWA/YAYASAN/TAJAAN DARI PIHAK BESAR

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum semua. Harini muss nak share sikit tips dan panduan untuk pergi interview daripada pihak besar untuk BIASISWA/TAJAAN/FULL SCHOLARSHIP/YAYASAN. Dengar pihak besar pun dah gerun kan? Sepanjang muss hidup ni lah kan, muss experienced dengan pelbagai interview, daripada interview nak ambil jawatan, interview nak participant mewakili maktab, interview scholarship dan interview upu.

Alhamdulillah, sepanjang muss pergi interview ada pelbagai kenangan manis dan perit yang muss dah hadapi, tapi itu semualah yang dapat mematangkan muss sehingga harini. straight to the point kita cerita PANDUAN UNTUK INTERVIEW BIASISWA/YAYASAN/TAJAAN DARI PIHAK BESAR okay?

PANDUAN PALING UTAMA :

1. PAKAIAN : 
Pakaian seboleh-bolehnya, pakailah pakaian yang sopan, menutup aurat dan menepati kelulusan formal, sebab orang yang kita nak jumpa ni bukan calang-calang orang. jadi kita kene tunjuk sikap professional kita untuk meyakinkan mereka memilih kita.

Tips :
-pakai warna baju cerah
-baju plain
-tak seksi
-blouse/kemeja recommended
-No highheel
-Kasut bertutup
-Tudung (muslim) biar kemas. masa ni bukan masa nak OOTD dengan interview, so xpayah nak mengewang-ngewang ye acah-acah flip tudung tu, kang kalau dapat interview jenis MR/MRSPERFECT ni, memang kurang lah markah anda,

Tuje kot, tapi pakaian is first impression diorang bila diorang nampak korang masuk dari awal muka pintu sampai anda dipersilakan duduk.


2. ATTITUDE ANDA


Attitude kene jaga, first masuk. jangan duduk. behave yourself first. even korang ni jenis macam mak limah terjah masuk umah orang pun, bila interview dont react to ber yourself. kang ter-honest being yourself ni lah yang menyebabkan anda tak diterima, bukan kerana anda xbe yourself. tapi sebab anda tidak menunjjukkan sikap professional anda.

Tips : 
-Bagi salam (muslim) ucapan mesra selamat pagi dan SENYUM
-duduk bila dipersilakan. jangan tanya pulak "En xnak kasi saya duduk ke?" kang dia reject terus kang hahaha, even dia xkasi duduk pon berdiri je, bukan selalu kene berdiri, balik nanti duduk lah sepuas-puasnya hahaha.
-SENYUM. *Even kene psycho macam mana pon senyum. gigihkan untuk senyum. baru diorang nampak ketabahan budak ni menerima kritikan acece
-Confident. Jangan tunjuk anda BIMBO or jenis pelupa ke what, kalau korang jenis hafal script hafal lah tapi kalau once tengah perform korang lupa. jangan nak repeat repeat pulak. nampak sangat korang hafal haha, just continue your talk. and bantai je dengan jawapan relevan. Relevan ye sayang bukan bantai mak nenek dekat situ okay?



3. PROMOTE DIRI ANDA


Promote ni penting, bila lagi kita nak bagi orang tau pasal kita, kalau dalam bilik iv nanti korang kene duduk 6-10 orang calon. jangan dok ketaq lutut. heavenly senyum okay. sebab bila korang duduk bersama calon yang lain. korang berpeluang nk cantas kelebihan diorang dengan korang punya. cth lah anda orang ke-10, setelah mendengar kelebihan orang lain, anda boleh tokok tambah dengan kelebihan relevan yang lagi superb dari diorang. nampak tak benefit kat situ?
so, perspective manusia yg kata iv sorang lagi best tu lapuk. sebab kalau sorang. lagi lah kena psycho teruk, yang tu lagi memerlukan ketabahan yang kuat. macam muss hwaa haha, *nak tahu cerita muss kene psycho masa iv? nantikan hehe. 


Tips :
-kalau korang ada buat small things yg still ber-benefits just nyatakan. cthnya, anda menolong calon pt3 dlm mengahar dan prepare for their examinations, dari situ jgk dpt bonus sebab boleh nampak sumbangan anda terhadap masyarakat. 


Thats all from muss. and this 3 things lah yg muss rasa paling penting, kalau takde 3bende ni, mungkin kurang markah especially 2&3. so muss doakan buat sesiapa yang sedang/akan menghadapi iv. All the best from my heart. and jangan segan silu untuk bertanya, Even im not the one who have a really good achievement in my spm*7a je. tapi experienced is more important.

Dan percayalah satu benda ni. apa pun kelebihan kita. apa pun keburukan kita. jangan pernah kecewakan diri sendiri dengan membandingkan diri kita dengan orang lain. kerana setiap daripada kita dikurniakan kelebihan dan kekurangan yng tersendiri. percaya pada diri sendiri. 

Rezeki ada dimana mana, cuma perlu berusaha, seperti mana yang dinyatakan dalam al-quran surah ar-rahman "Maka Nikmat Tuhan manakah yang telah engkau dustakan," yang bermaksud, kurniaan nikmat Allah terhadap setiap hamba-hambaNya. Jadi jangan putus asa dan teruskan berusaha ! Ganbatte guyss :)

*Any comment/ questions kindly leave your comment.
nurmusfirahzaini@gmail.com




Labels: ,





Newer Post
Older Post

FREEBIES : HEADER EXAMPLE (PART1)

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم \




Assalamualaikum semua ! Harini sis ada buat FREEBIES untuk HEADER.
Ini Salah satunya. For Those nak sis buat macam ni or lain. boleh Kindly comment okay hehehhe







Newer Post
Older Post

GIVEAWAY BY ALIA FARHAN

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 





tekan link




Newer Post
Older Post

GIVEAWAY FM FROM CANADA

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 





HARINI LAST UUU ALLSSSSS JUM  KLIK BANNER UNTUK JOIN




Newer Post
Older Post

First Beauty Box Giveaway by Us with Love ❤

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم




TEKAN LINK UNTUK JOIN CONTEST

HADIAH MENARIK MENANTI ANDA !!!


Facebook :  Nur Musfirah
Instagram : Musfirahzn







Newer Post
Older Post

SENARAI NAMA PESERTA GIVEAWAY BY MUSHYZAINI

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


1. Mrs Valentine  http://msvelentine.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-mushyzaini.html

2. Princess Serra http://messarah.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-mushyzaini.html

3. Zafirah Nazri http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-mushyzaini.html

4. Shahida Zulkifli http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-mushyzaini.html

5. Shikin Razali http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-mushyzaini.html

6. Nisha http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2017/10/first-giveaway-by-mushyzaini.html

7. Nyssa https://nysachubby.blogspot.my/2017/10/first-giveaway-by-mushyzaini.html

8. Syah Banu http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/10/first-giveaway-by-mushyzaini.html

9. Intan Saffyna https://intansaffyna.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-mushyzaini.html

10. Cik Haziqqah http://itsmelyya.blogspot.my/2017/10/first-giveaway-by-mushyzaini.html

11. Maisarah http://www.maisarahsidi.com/2017/10/first-giveaway-by-mushyzaini.html

12. Sayyidah http://www.sayidahnapisah.com/2017/10/first-giveaway-by-mushyzaini.html




Newer Post
Older Post

TUTORIAL : LETAK USER ONLINE (BLOGGIE ONLINE) DALAM BLOGSKIN

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum semua, harini mus nak ajar cara nk buat USER ONLINE macam penjuru kiri atas blog mus tu. 

first of all korang kene bukak 

1. USER ONLINE tekan web ini. dan masukkan blog url anda.
nanti dia akan kasi embed code kan? copy,

2. Bukak blogger->dashboard->template->
then, cari <head> atas sekali. and paste di bawah code tersebut and save !

preview dan lihat hasilnya.
word dalam code "USER ONLINE" tu boleh ubah dengan word anda sendiri macam Mus hehehehehe.

Thankyou. harap membantu !!!

*Guna ja Mus izinkan hahhaha :)





Newer Post
Older Post

DONE PAPER NATION BUILDING ASASI PENGURUSAN UUM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum and selamat tengahari, alhamdulillah dah selesai paper nation building. serious lah study semalam alhamdulillah lah dia mau masok kalau tsk garu dahi lah mus tadi huhu.soalan quiet tricky tapi senang. hm hm dok cakap banyak satgi tak dapat elok baru tau hwaa huhu. 

dah nak habes sem 1 ni nak kene fikir sem2 pulak, nak kene fikir buku teks yang tebal tebal tu lagi hwaaaa,,
so mus nak letgo awal awal lah untuk buku mathematic matrikulasi. sapa yang nak beli boleh pm tepi dekat nurmusfirah1999@gmail.com


retail price RM 45.00 inc postage
Letgo RM 43.00 inc postage

sebab apa depreciation dia rm2 je???
sebab mus tak bukak langsung buku tu hwaa, serioulsy mus guna slide doc, and kalau bukak pon bukak buku kawan hahahahhaa. nampak xmalas dia hahahahahahha. Bukan malas cuma sayang ahahahah.
next entry nak pos pasal review product lah hehehehh. 

Sayang paper nb tadi ehehh sebab dia xbuat sis stress heheheh thankyiuuuuuuuuu !!!!

Labels:





Newer Post
Older Post

FINAL EXAM !!!

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum semua, alhamdulillah kejap je 4bulan berlalu tup tup dah final sem1, tak sangka secepat ni, mus bersyukur sangat sebab dapat masuk asasi pengurusan UUM ni, walaupun orang cakap asasi ni xlaku macam matrik, tapi actually cabaran masuk asasi lagi tinggi daripada matrik tau huhu. apa-apa pun masuk mana pun sama ja, cuma beza nya niat kita sendiri. 

Berbalik pada tajuk post mus harini, final exam. ya Allah dah final exam kau,,, hahahahaha. tak ku sangka, but over all i can say that this programme quiet easy and you just need to focus on what u want. dont let others influence you. macam mus ni lain sikit, dia punya focus tu ikut hari ikut mood hahhaah, 

Macam sekarang lah, esok nak exam Nation Building ni oii, boleh lagi main blogger hahaha. bukan nak acah pro tapi bagi mus mood tu penting hhahahaha. siapa setuju angkat tangan hahaha. Bila dah settle semua ni, balik cuti sem pulak alhamdulillah hehehehe. harapnya result yang dapat pon baik lah kehendakNya. doa-doakan lah huhu.


Apa-apa pun nanti, mus nak buat review product yang mus guna jugak lah hwaa. walaupun xdak readers hahahahaha tapi apa salahnya mungkin orang diluar sana ada yang nak cari tahu jgk hehehee.I will coming back soon. do pray for my final. Ameen .






Newer Post
Older Post

MYLARA Skincare

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum..
Hye semua..


CLICK BANNER UNTUK JOIN CONTEST


Masih mencari produk yang sesuai?
Apa kata Cuba MYLARA Skincare ini..
Nak tahu lebih lanjut mengenai MYLARA Skincare?? Jom Baca entry Sha ini sampai habis..

Mengenai MYLARA SKINCARE
MYLARA skincare adalah hasil dari gabungan tenaga professional dalam merumus formulasi set penjagaan wajah untuk kekal sihat dan terawat. Dirumus dari ekstrak tumbuhan dan buah, MYLARA sesuai digunakan buat semua jenis kulit wajah, seawal usia 14 tahun hingga 60 tahun. MYLARA mengerti bahawa kulit wajah adalah aset yang memerlukan perawatan khusus dan selamat. Bukan sekadar produk penjagaan wajah, MYLARA adalah jawapan kenapa anda sudah tidak perlu berlindung di balik wajah kusam dan bermasalah!

MYLARA skincare dihasilkan dari kilang yang bertaraf GMP. Bahan-bahan serta formulasi yang dihasilkan telah diuji secara klinikal dari aspek keberkesanan dan keselamatan berlandaskan syarat-syarat pengilang GMP. Tiada ujikaji pada haiwan dijalankan.

Berkesan merawat
1. Kulit kusam
2. Kulit berminyak
3. Jerawat
4. Jeragat
5. Parut jerawat
6. Hiperpigmentasi

Kelebihan MYLARA
 
SELAMAT
Mylara diformulasi oleh YANG PAKAR tanpa bahan kimia bahaya dan telah mendapat kelulusan KKM dan dijamin halal

PROVEN
Mempunyai lebih daripada 99 testimoni terkumpul

MUDAH DIGUNAKAN
Hanya menggunakan 4 item asas penjagaan wajah. Tak sampai 5 minit dah boleh look amazing

KULIT WAJAH SEMAKIN SIHAT 
Kulit sentiasa terawat dan Mylara meminimumkan pertumbuhan jerawat/jeragat/parut.

TIADA KESAN SAMPINGAN
Menggunakan 98% bahan organic dan mempunyai 0.01% risiko menyebabkan alahan atau kesan sampingan di wajah.

4-in-1 Collagen Cleanser (60ml)
Pencuci wajah yang mempunyai 4 fungsi utama yang boleh menghapuskan kesan-kesan make-up, minyak dan kekotoran. Menghapuskan make up pada mata dengan lembut serta ekdfoliasi ringan untuk wajah yang lembut, licin dan cerah.

Cara Penggunaan : Cuci muka dua kali sehari dengan mengikuti dua langkah berikut:
- Pamkan 1-2 kali pencuci muka ke atas tangan yang basah , buihkan dan ratakan ke atas muka dan leher.
- Bilas dengan air suam secukupnya dan biarkan kering sebelum menggunakan Mylara Pore Refining Facial Toner.

Facial Toner (60ml) 
Pelembap wajah yang membantu prose semulajadi kulit iaitu membersih dan membaikpulih dengan mengecilkan pori-pori, menyeimbang kelembapan dan kandungan minyak, membuat kulit terlihat sihat, tegang dan berseri.

Cara Penggunaan : Selepas mencuci muka, di atas permukaan kering; 
- Basahkan kapas dengan toner secukupnya. Ratakan perlahan di muka dan leher dengan arah ke atas. - Untuk perlindungan optimum, gunakan Mylara Matte CC Cream atau Mylara Revitalizing Night Cream selepas toner.

Matte Miracle CC Cream SPF 30 (7g)

Krim multifungsi yang berkesan melindungi kulit wajah dari sinar matahari yang bahaya dengan SPF 30. Terbukti secara secara klinikal dapat meningkatkan tekstur kulit dan memberi kelembapan yang secukupnya dengan warna matte yang elegan. “CC’’ bermaksud color corrective, dan ia terdiri dari primer pencerah wajah, foundation ringan, pelembap, dengan bahan-bahan anti-penuaan dan pemangkin kolagen.

Cara penggunaan : Selepas penggunaan toner, sapukan CC Cream 15 minit sebelum terdedah kepada sinaran matahari. Adalah digalakkan untuk menambah sapuan selang 2 jam jika masih terdedah kepada sinaran matahari.

Revitalizing Night Cream(7g)

Krim malam yang berfungsi mencerah yang masuk jauh ke dalam lapisan wajah untuk menyubur dan melembap kulit sehingga 8 jam. Membantu menghapus noda dan mencerah seawal 14 hari pemakaian dengan bahan-bahan yang terbukti secara klinis.

Cara Penggunaan : Sebelum tidur, selepas penggunaan pencuci muka dan toner

Kenapa MYLARA SKINCARE pilihan terbaik untuk mereka yang mempunyai masalah kulit dan ingin merawat kulit mereka? 

Ini kerana MYLARA SKINCARE memiliki doktor dan staff-staff yang mahir di bidang masing-masing. Dengan adanya kumpulan serba mahir ini, MYLARA SKINCARE memberi jaminan produk dan perkhidmatan yang bakal membuat anda selesa dan yakin menggunakan produk yang berasas sumber alam yang diiktiraf selamat.

MYLARA SKINCARE membawa aspirasi Awaken Your Best Skin khusus buat para remaja serta wanita dan lelaki untuk menampilkan sisi terbaik anda dengan bahan-bahan dari alam semula jadi. Kecantikan dan keyakinan berhak anda miliki. Keselesaan dan keselamatan pengguna adalah matlamat MYLARA SKINCARE.

MYLARA SKINCARE memiliki produk dan perkhidmatan yang berasaskan ekstrak tumbuhan dan buah berkualiti. Diformulasi dengan teknologi terkini di kilang yang diiktiraf GMP pasti bakal memberikan hasil yang optimum dan selamat untuk kulit para remaja, lelaki dan juga wanita.
Dekat mana boleh dapatkan MYLARA SKINCARE ni?
Boleh juga whatsapp terus ke 013-9200960
atau e-mail ke mylaraskincare@gmail.com

Guide dari Dr.Mai sendiri dan sebarang pertanyaan atau kemusykilan boleh tanya secara terus dekat beliau.. Terbaik perkhidmatan yang diberikan oleh MYLARA Skincare..




Newer Post
Older Post

Giveaway Paling Gedik

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 




+Beeha Azman +Bonda Zahra


click banner untuk join !!





Newer Post
Older Post

SUPPORT ME!! POKUCU Contest

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 




CLICK BANNER UNTUK JOIN GIVEAWAY !!!



HADIAH MENARIK TAUUU. HADIAH DAPAT BLOG DOMAIN + FULL BLOG MAKEOVER GAISSSSSS + YURAN SETAHUN JUM LAHHH




Newer Post
Older Post

Giveaway Birthday Tuan Dan Blog Anugerah Terindah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



Click banner untuk join giveaway !!!!







Newer Post
Older Post

COMEBACK GIVEAWAY BY BLOGCIKBELBEL

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم





Assalamualaikum semua. harini saya join lagi giveaway by blogger jum lah turut serta. hadiah pon menarik tau disamping dapat menambah bilangan rakan rakan blogger ! Click banner untuk join :)


+Beeha Azman +Diya Hanun +aliafarahmanan@gmail.com 




Newer Post
Older Post

FIRST GIVEAWAY BY MUSHYZAINI

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



url gambar

Assalamualaikum semua !! memandangkan muss dah lama tak berblogging, jadi mus nak buat giveaway untuk semua yang berminat ! Hadiah lumayan tauu.


syarat-syarat giveaway mudah !

1. Follow blog Mushy
2. Follow instagram Nimizshop-Bawal Chiffon RM 8.50
3. Follow  Google+ Mushy  *senang nak update giveaway
4. Post Entry gambar ni sekali dengan link Blog Mushy dengan tajuk "First Giveaway by Mushyzaini"
5.  Tulis di ruangan komen link post anda dan tag rakan anda


TUNGGU 25/09/2017  ini yeeeee semua



HADIAH HADIAH ???


TEMPAT PERTAMA

BUBBLE SHAWL PRINTED BY NAURAH.ANGGUN.HQ
DAN HADIAH MISTERI


TEMPAT KEDUA

BUBBLE SHAWL PRINTED BY NAURAH.ANGGUN.HQ


TEMPAT KETIGA

TOPUP MAXIS/DIGI/CELCOM/UMOBILE RM10


JIKA XRAMAI JOIN KURANG DARI 5 ORANG, MUS KASI HADIAH SAGUHATI DEKAT SETIAP ORANG YG JOIN HADIAH DIA???? TENTENTEN HEHEHEH RAHSIA

MUNGKIN EYESHADOW,EYELINER,LIPS MATTE HMMMM TUNGGU TAUU



INI SENARAI NAMA PESERTA 


TEKAN LINK INI 

I WANT TO JOIN

tag rakan anda !!!


+Beeha Azman +Bonda Zahra +bal qis 


Labels:





Newer Post
Older Post

First Giveaway By Bukupinky.blogspot.com

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 






Assalamualaikum gaisss. haaaa sapa berminat nak join giveaway mai mai cepat . sis buku pink tgh buat giveaway.
tekan gambar untuk join


sebab musabab awak kene join :

1. mengeratkan silaturrahim
2. menambah peluang anda untuk menang
3. dapat hadiah ofcs
4. dapat blogwalking sesama bloggerss
5. awak akan dapat experience nak buat giveaway jugak nanti hehehehe


Jum join. saya nak menang !!!! awak xnak ke? hehehehe




Newer Post
Older Post

Giveaway Comel By Syahirah Valiant"

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 





CLICK BANNER UNTUK JOIN !!!

CEPAT CEPAT JOIN







Newer Post
Older Post

INTERVIEW UPU 2017 - ASASI PENGURUSAN UUM 2017/2018

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Hai and a very good afternoon guys. 
Today sis nak cerita pengalaman interview Asasi pengurusan dekat UUM, Sintok, Kedah hari ahad yang lalu. 

23rd April 2017- Sunday

Sis dengan family sis bertolak ke UUM  pukul 8 pagi. Yeah lupa nak cakap. Kan dalam surat iv tu. Ada tulis kene datang awal. Tapi, sis call pejabat. Pejabat cakap. the duration diorang bagi tu sebenarnya valid untuk datang register. So, sis yang duk penang pulau ni taknak lah terlalu gigih untuk sampai tepat pukul 8 30 sebab my dad pon baru je balik kerja malam . Hmm kesian tau :'(

So, kitaorang bertolak pukul 8. Sampai dalam pukul 10.15 pagi  tu pun setelah drift drift dekat highway HAHAHAH. okay.  Sesampai nye dekat UUM . Nak cari bangunan Asasi Pengurusan pulak. Hm tapi takdelah susah mana pun. Senang je. Sebab ad kemudahan signboard kan. Syukur ! 


then masa dekat bangunan asasi, ingatkan register then tunggu turn. Rupanya, kene register dekat tempat lain i meant dekat bilik lecture time tu pulak ingtkan kejap je daftar then amik no and duduk dulu. Rupanya kene terus masuk bilik lecture and wait for your turn. 

Hmm. Sis dahla tinggal beg yg berisi wang, PHONE and makanan dekat my sister hmmm sedih ngat. Bosan namati punya tunggu. Yela calon lain dok kalut men fon ws kot ke ada yg cari maklumat apa semua. Sedangkan sis. Hmm melangut tengok setiap person yang masuk dalam bilik plus tengok whiteboard plus tengok lantai plus tengok aircond huhu.


Bosan kut. So sis punn start lah kenai kenai dengan membe sebelah. Indian nama dia Reshana Priya. Such as a beautiful name kan. Sis start lah tanya sekolah apa semua. Taknak sentuh result sangat sebab maybe some of them biasa biasa ja or maybe ada yg lagi tinggi. So taknak sentuh huhu.


Then ada la tunggu dalam 3jam . Sembang gyang kaki. Goyang tangan. Then ada kami boleh break. Break meant. Kami sambung untuk sesi petang . Huhu. So, nak cari parent punya pasal sanpai terlanggar sorang calon perempuan ni. Alih alih tengok membe sekolah sendiri. Classmate pulak tu. Tak sangka betul lah. Maybe Allah nak tolong kan sbb dah xjumpa parent. Jumpa lah kawan huhu. So ikin lah yang belanja sis makan. Plus pergi solat apa semua. Then masa dalam surau yang serba sejuk plus nyaman tu. Nampak dari luar. Kawan sis lagi sorang. Faiz. Deni nemang sis kaget lah. Tak sangka dia mintak jugak hahahah 


Then dia dah habes. Sembang punya sembang. Then ada la dia gitau tips tips sikit. So kami masok balik bilik lecture tu and start buat revision la. Hmm tapi sempat share maklumat jela gn membe indian sis tu. Sebab sis tak bawak fon. Tapi alih alih. Dia search google and share dengan sis. Baik nyaaaaa hehehee. At least kuiuh sikit pengetahuan bila dah google. Huhu. 


Kami dah macam bff dah hahahah. Then alih alih tinggal lagi 3group terakhir. And im the one. So boleh bayang lah. Datang pukul 10 . Dah jadi grup paling akhir hahaha. Tapi takpe. Sis okay plus senior buat lawak plus share pengalaman its okay lah . Interesting jugak ! 


Baik baik je semua. So lepas jam 4:45 pm cemtu kitaorang dipindah masuk ke bilik asingan kot. Asing ikut kumpulan. Masok 8 orang . Tapi tak iv lagi. Just another asingan lah. Bagi kurang debaq dulu. 


Okay ! Now this is the most important ! Part iv. So stay tuned. Sis sambung japgi. Gtg kk bye :*




Newer Post
Older Post

RESULT SPM 2016

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum and morning guys. Dah lama tak berblogging. Alhamdulillah syukur masih diberi kesempatan meluangkan masa yang serba ada ini untuk blogging.

First of all kan, im sorry for my grammmar. Yeah i knew that my eng was really bad. But why not kan . At least, im trying to improve my grammar . Chill chill okay. Jangan berkerut tau dahi dahi tu hm :')



Alhamdulillah , its been 2weeks ago i got my spm result. And be praise to Allah ,  i got 7A's. Wanna see my result ?







I really dont expect for my result. Bcs im sure that i just got maybe 5/6 A's only

Bcs i knew my weakness in several subjects like chemistry, english absolutely,
Physics and sejarah. Yeah im actually cannot go through with all of thjs subjects.
But im so grateful to have a great teachers to help me to overcome my weakness.

Truthly i said, im really do not expect for my sejarah . Bcs yeah. We study and remember a lot and tried to answer all the HOTS questions together but when the examinations paper were in front of us. We just shocked. And really do not expect for the fact questions. Yeah. Literally we heard that some of the sch out there (non mrsm) got the bocor bocor questions like that lah but yeah. Alhamdulillah it just several of them and yeah

We cant do anything and we just pray for our results can be good eventhough we thought that would be yuckks . Huhu.


For physics espc. I really thanked to my teacher..

Mrs saidah, mrs aimi , mr rosli  fof always and be patience to teach us.
But you know what. Act im the one who really be naughty in the class. Means that
When i ve been choose to learn with mr. Rosli or mrs. Aimi. I will run to
Mrs. Saidah's class. Hahahaha. Not bcs i dont like them, it just he way for me
To try to get more focus and understanding in mrs saidah class. Bcs she always eith her jokes and shes really cute you know . Hahai remember a week before our physicd paper.
My friends, syaza , anis and yue and i always meet mrs saidah for calculation in physics.
Yeah. That was the sweet memories ever bcs i felt like i was teach by my mom . Its really amazing. The way she treat and teach you slowly and she knew on how to make you didnt feel bored in her class. I really loves it. Thankyou mrs saidah.

Then, for my eng results. Yeah. It just a big chance that i dont use wisely hm. I got b+ in english. Just one step closer to get A but yeah. Maybe Allah have something

Greater for me one day. It wouldnt be always perfect. But srsly quiet tough for me to apply for any scholarship


But i be praise to Allah. Im believe in his way and i hope that my future would be like what i planned before . Ameen . Do pray for me my readers (kalau hado lah ) haha.


Bye ! See ya.


-Mushy-




Newer Post
Older Post