Skip to main content

Tutorial : Letak You've Been Here For _ Times

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum semua.
Harini saya nak share tutorial from Leya .
best je macam yang I punya.
Hehe. 
boleh guna for old template or blogskin users.
don't worry.

1. korang pergi dekat Template. Then, Ctrl+F . dan cari About Me. ( but korang still boleh letak dekat mana-mana yang korang nak, like me, dekat atas About Me.)

2. Copy code di bawah. dan pastekan di atas About Me. 


<SCRIPT>
function GetCookie (name) {
var arg = name + "=";
var alen = arg.length;
var clen = document.cookie.length;
var i = 0;
while (i < clen) {
var j = i + alen;
if (document.cookie.substring(i, j) == arg)
return getCookieVal (j);
i = document.cookie.indexOf(" ", i) + 1;
if (i == 0) break;
}
return null;
}
function SetCookie (name, value) {
var argv = SetCookie.arguments;
var argc = SetCookie.arguments.length;
var expires = (argc > 2) ? argv[2] : null;
var path = (argc > 3) ? argv[3] : null;
var domain = (argc > 4) ? argv[4] : null;
var secure = (argc > 5) ? argv[5] : false;
document.cookie = name + "=" + escape (value) +
((expires == null) ? "" : ("; expires=" + expires.toGMTString())) +
((path == null) ? "" : ("; path=" + path)) +
((domain == null) ? "" : ("; domain=" + domain)) +
((secure == true) ? "; secure" : "");
}
function DeleteCookie (name) {
var exp = new Date();
exp.setTime (exp.getTime() - 1);
var cval = GetCookie (name);
document.cookie = name + "=" + cval + "; expires=" + exp.toGMTString();
}
var expDays = 30;
var exp = new Date();
exp.setTime(exp.getTime() + (expDays*24*60*60*1000));
function amt(){
var count = GetCookie('count')
if(count == null) {
SetCookie('count','1')
return 1
}
else {
var newcount = parseInt(count) + 1;
DeleteCookie('count')
SetCookie('count',newcount,exp)
return count
}
}
function getCookieVal(offset) {
var endstr = document.cookie.indexOf (";", offset);
if (endstr == -1)
endstr = document.cookie.length;
return unescape(document.cookie.substring(offset, endstr));
}
</SCRIPT>
<SCRIPT>
document.write("You've been here <b>" + amt() + "</b> times.")
</SCRIPT>


4. the highlight one tu korang boleh tukar dengan ayat korang sendiri. lets try. 


credit to : Leya

Comments

Popular posts from this blog

Tutorial : Letak Countdown Day

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum semua..
Harini saya nak ajar on how nak letak countdown day like mine.
macam saya sendiri, saya letak countdown SPM 2016.
so, lets get yours guys.

Follow this step yea ?
jangan terlepas satu pun okay :)
okay .

 1. korang bukak dulu laman web ini. Countdown

2. korang tengok dekat bahagian My Countdown .

3. Then korang boleh pilih lah sama ada for your Exams, or Birthday or others.

4. Next korang pilih lah countdown widget mana yang berkenan di hati.

5. Next, tekan dekat get the Exam countdown widget . and customize yours.

6. bila dah settle. korang tengok tepi belah kiri. ada code dia. korang tekan Click Here to Import Your Widget. and then , korang copy and paste lah code itu di bahagian sidebar blog korang.

7. preview dulu. and then save.

itu aja :)

STREET ART GATEAWAY 2016

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

ASSALAMUALAIKUM . HEHAI
yeah. today entry just want to upload pic from our nice journey during holiday.

Venue : Art Street Penang , Batik Painting Museum Penang
Date : Early in this year

















more information about this museum you can dm me in my email  nurmusfirah1999@gmail,com
thanks !!

ESCAPE GATEAWAY 2016 FINAL SEMESTER 1

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


throwback .
escape gateaway :)
nice mission .
Lots of love :)