Skip to main content

Tutorial : Letak button Blogr di blog

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum.
Harini saya nak share cara untuk letak button Blogr
Follow this step gais..

1. register this first..  blogr.my

2. then, tekan tetapan. tekan Kemaskini Blog.

3. Then, letak URL Blog di pautan.

4. Copy lah HTML di bawah itu di sidebar blog korang :)

5. nak lagi cantik letak di ruangan about me .

6. Thats All.



Comments

Masita Eyta said…
thanks for the info..done follow #5
Nur Musfirah said…
Welcome sis :)
Thanks too.
Done back. :)

Popular posts from this blog

Tutorial : Letak Countdown Day

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum semua..
Harini saya nak ajar on how nak letak countdown day like mine.
macam saya sendiri, saya letak countdown SPM 2016.
so, lets get yours guys.

Follow this step yea ?
jangan terlepas satu pun okay :)
okay .

 1. korang bukak dulu laman web ini. Countdown

2. korang tengok dekat bahagian My Countdown .

3. Then korang boleh pilih lah sama ada for your Exams, or Birthday or others.

4. Next korang pilih lah countdown widget mana yang berkenan di hati.

5. Next, tekan dekat get the Exam countdown widget . and customize yours.

6. bila dah settle. korang tengok tepi belah kiri. ada code dia. korang tekan Click Here to Import Your Widget. and then , korang copy and paste lah code itu di bahagian sidebar blog korang.

7. preview dulu. and then save.

itu aja :)

STREET ART GATEAWAY 2016

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

ASSALAMUALAIKUM . HEHAI
yeah. today entry just want to upload pic from our nice journey during holiday.

Venue : Art Street Penang , Batik Painting Museum Penang
Date : Early in this year

















more information about this museum you can dm me in my email  nurmusfirah1999@gmail,com
thanks !!

ESCAPE GATEAWAY 2016 FINAL SEMESTER 1

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


throwback .
escape gateaway :)
nice mission .
Lots of love :)