Skip to main content

TOTURIAL : EXCHANGE LINK YANG SUPERB

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum semua..
lama dah tak post tutorial for this blog.
sorry my log.
sedikit busy.
settle my homework :)

baik. harini nak share pasal exchange link yang superb tu..
alah.
yang korang just need to enter your name and url/website then,
korang exchange link tu.
okay.
first of all.

1. korang pergi laman web Mister Linky dulu.

2.tekan mister linky's widget.

3.tekan register.

4. sign up dulu..

5. then, log in balik .. then. tekan wizard. choose for blogger.

6. then choose originl auto-linkies. kotak second bawah paling kiri.

7.then, tkan generate codes..

8. korang copycats and then paste on your page .. if yang ada letak affies tu boleh lah tukar dengan this widget.

8. preview. jadi and save :)

simple you all.

lets try. 
saya sudah. anda bila ?
:D

BY; MushyZaini

Comments

Akim said…
Bagus tips nie untuk naikkan backlink blog.. ehehe
Nur Musfirah said…
Yee . hehe :) especially for newbie right ? :)Thankss sbb sudi comment..

Popular posts from this blog

Tutorial : Letak Countdown Day

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum semua..
Harini saya nak ajar on how nak letak countdown day like mine.
macam saya sendiri, saya letak countdown SPM 2016.
so, lets get yours guys.

Follow this step yea ?
jangan terlepas satu pun okay :)
okay .

 1. korang bukak dulu laman web ini. Countdown

2. korang tengok dekat bahagian My Countdown .

3. Then korang boleh pilih lah sama ada for your Exams, or Birthday or others.

4. Next korang pilih lah countdown widget mana yang berkenan di hati.

5. Next, tekan dekat get the Exam countdown widget . and customize yours.

6. bila dah settle. korang tengok tepi belah kiri. ada code dia. korang tekan Click Here to Import Your Widget. and then , korang copy and paste lah code itu di bahagian sidebar blog korang.

7. preview dulu. and then save.

itu aja :)

STREET ART GATEAWAY 2016

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

ASSALAMUALAIKUM . HEHAI
yeah. today entry just want to upload pic from our nice journey during holiday.

Venue : Art Street Penang , Batik Painting Museum Penang
Date : Early in this year

















more information about this museum you can dm me in my email  nurmusfirah1999@gmail,com
thanks !!

ESCAPE GATEAWAY 2016 FINAL SEMESTER 1

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


throwback .
escape gateaway :)
nice mission .
Lots of love :)